sobota, 4 grudnia 2021

Biochemia

Drogi bracie Polaku, ten rozdział jest najważniejszy, czytaj więc uważnie i zastanów się dobrze nad moim słowem. Należy za wszelką cenę poprawić biochemię człowieka, bo wtedy stanie się cud i Twoja maszyna, jaką jest organizm będzie działała niesłychanie dobrze. Gdy będzie działała prawidłowo, to będziesz funkcjonował o wiele lepiej.

Biochemię człowieka poprawia odżywianie, oraz seks. Zacznę od seksu właśnie. Warunkiem prawidłowego funkcjonowania jest seks, ale tylko z ukochaną osobą, w zaufaniu i wzajemnej wierności. Seks przygodny, przypadkowy i z wieloma partnerami przyniesie tylko wielką szkodę. Kochaj się tylko z ukochaną osobą, ale idź na całość, wiele razy, bardzo często, bardzo intensywnie i tylko to poprawi Twoją biochemię, zapamiętaj!

Następną sprawą jest odżywianie. Potrzebujesz takich składników, jak magnez, cynk, witamina D, witamina A oraz selen. Wymienię tutaj produkty dla każdej grupy.

Witamina D: należy się nasłoneczniać, lub korzystać z solarium, a najlepiej jedno i drugie. Należy wyrzucić wszystkie kremy z filtrami!

Ta witamina znajduje się również w tłustych rybach: łosoś, śledź, makrela, flądra, najlepiej łosoś dziki, sardynki bez oleju, dorsz, pstrąg strumieniowy i pstrąg tęczowy. I bardzo ważne: tran płynny z dorsza ! Oraz żółtko jaja, ser żółty i camembert.

Magnez : ciemne kakao, sery, makrela, dorsz, łosoś, amarantus, groch, fasola biała, kukurydza, ciecierzyca, soczewica, sezam, siemię lniane, słonecznik, banany, kasza jaglana, orzechy.

Cynk: ser Gouda, camembert, wątróbka, migdały, podroby, kasza jaglana, ciecierzyca, ryż, orzechy cedrowe, orzeszki ziemne, orzechy włoskie , pistacje.

Słonecznik, fasola biała, jajka, czosnek, cebula, groch, zielony groszek, soczewica, gorzka czekolada, kakao, grzyby shitake, pestki dyni, małże, ostrygi.

Witamina A: wątroba, batat, jaja, sery żółte, szpinak, papryka czerwona, masło, dynia, marchew, morele, brzoskwinie, owoce dzikiej róży, śledź , makrela, pokrzywa.

Należy pić dużo naparu z pokrzywy, to niezwykle wzmacnia i jest pełen witaminy A właśnie. Selen: orzechy brazylijskie, łosoś, wołowina, ryż. Kwas foliowy: sałata, szparagi, pomidory, groch, fasola. Soczewica, buraki, pomarańcze, brukselka, drożdże.

Witamina B6: ryż brązowy, orzechy laskowe i włoskie, nasiona roślin strączkowych, mięso, jaja. Witamina B12: szczupak, śledź, pstrąg, makrela, łosoś. Poprawiaj swoją biochemię, za wszelką cenę, to jest bardzo ważne. I słuchaj muzyki, która jest energetyczna!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz